Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 02. 2013. 10:00 >> 09:59

film

Počinje 63. Berlinale

Direktor festivala Diter Koslik, obećava mješavinu produkcija velikih studija, sve jačih nezavisnih proizvođača, mnogo filmova o ženama i onih čiji su autori žene.

Najavljen je i nastavak  tradicije Berlinala „World Cinema“, a to su filmovi koji se nose sa aktuelnim društvenim i političkim izazovima.

„Sada vidimo kolateralnu štetu ove finansijske katastrofe na rarazličita društva, kako ona utiče na svakog pojedinca", kaže Koslik. 

Primjeri se mogu naći u svim programima festivala, koji ove godine predstavlja ukupno 404 filma. U konkurenciji za Zlatnog i Srebrnog medvjeda takmiči se 19 produkcija.

Svečanom otvaranju Berlinalea prisustvovaće nacionalne i međunarodne zvijezde .Predsjednik žirija je  Vong Kar Vej. Na samom početku desetodnevnog maratona, van konkurencije, biće prikazan njegov film „Grand Master“. To je priča o dva kung fu majstora, koja se odigrava 1936. uoči japanske invazije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније