Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

17. 08. 2016. 23:27 >> 23:06

GRADSKA KUĆA

Koncert "Pjesmom da ti kažem" sjutra u Nikšiću

Koncert "Pjesmom da ti kažem", Tamare Pavićević (sopran) i Anele Čindrak (harmonika) biće održan u četvrtak, 18. avgusta, u Gradskoj kući u Nikšiću sa početkom u 20 sati.

Organizator koncerta je JU Narodna biblioteka "Njegoš" Nikšić, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Gost večeri biće mladi nikšićanin Filip Vučić, student druge godine Muzičke akademije u Nišu, odsjek solo pjevanje.

Sa ciljem doprinosa sveukupnoj crnogorskoj muzičkoj sceni kroz lični iskaz muziciranja u duetu glas-harmonika, sopraniskinja Tamara Pavićević i umjetnica na harmonici Anela Čindrak predstaviće se nikšićkoj publici jednočasovnim programom sa sevdah i starogradskim pjesmama.

Tamara Pavićević (1970) završila je osnovnu i srednju muzičku školu "Vasa Pavić" u Podgorici a potom Konzervatorijum za muziku i dramske umjetnosti "Prayner"u Beču. Mentorstvo Diane Kriwult Press na odsjeku za solo pjevanje dodjeljen joj je na preporuku državnog konzervatorijuma u Beču. Imala je solistički koncert u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici u aprilu ove godine.

Anela Čindrak (1992) osnovnu muzičku školu završila je u Bijelom Polju a srednje muzičko obrazovanje stekla je u Umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić" u Podgorici na odsjeku za harmoniku u klasi profesorice Irene Merdović. Osnovne i specijalističke studije završila je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Predraga Jankovića. Trenutno je na master studijama u Bratislavi na Akademiji scenskih umjetnosti u klasi profesora Borisa Lenka. Radi kao nastavnica klavira i harmonike u umjetničkoj čkoli u Bratislavi.

Dobitnica je mnogih nagrada na međunarodnim i državnim takmičenjima a nastupala je u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, Albaniji, Turskoj, Slovačkoj, Austriji. Aktivno se bavi komponovanjem muzike za solistički instrument – harmoniku ali I muzike za pozorište.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније