Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

30. 05. 2013. 12:18 >> 14:15

NIJE VRATIO KNJIGE

Kit Ričards duguje biblioteci pola vijeka

Slavni gitarista Kit Ričards posudio je knjige iz jedne britanske biblioteke prije pedeset godina i sad bi trebalo da plati 3000 funti zbog kašnjenja. Ali bibliotekari su obećali da će mu oprostiti kaznu, ako ih posjeti i promoviše čitanje.

 

Biblioteka "Dartford" se nalazi u smeđoj zgradi iz devetnaestog vijeka, kao i prije više decenija, kad je u blizini živio tada potpuno nepoznati dječak Kit Ričards, koji je tu pozajmljivao knjige. Ali slavni 69-godišnji roker nedavno je otkrio da se odlično sjeća da je zaboravio da vrati neke knjige, ništa manje nego  pola vijeka.

Kada su britanski novinari zatražili odgovor u biblioteci Dartford, da bi saznali koliko Ričards treba da plati zbog zadržavanja knjiga, ispostavilo se da zaposleni nemajuu papire iz tog vremena. Ipak su uspjeli da izračunaju da b i ukupna kazna trebalo da iznosi oko 3000 funti, s obzirom na to da se dan zakašnjenja plaća 15 penija, a u ovom slučaju je riječ o nekih pedeset godina kašnjenja.

Budući da je Ričards rekao da mu je u mladosti lokalna biblioteka mnogo značila i da mu je pomogla da proširi životne horizonte, bibliotekari su se dosjetili da poznatom gitaristi ponude sljedeči dogovor: oprostiće mu kašnjenje ako ih posjeti u Dartfordu i promoviše čitanje među mladima.

Zasad se još ne zna hoće li Kit Ričards posjetiti biblioteku svoje mladosti ili će radije paltiti kaznu od 3000 funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније