Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 06. 2013. 17:56 >> 17:57

VENECIJANSKO BIJENALE

Angoli pedeset peti Zlatni lav

Zlatni lav 55. venecijanskoga bijenala za najbolji nacionalni nastup ove je godine dodijeljen Angoli za izložbu Edsona Čagasa "Luanda, Encyclopedic City".

Žiri bijenala najboljim odgovorom na zadatu temu centralne izložbe "Enciklopedijska palata" ocijenio je izložbu britanskoga umjetnika Tina Sigala. Njemu je dodijeljen Zlatni lav za inovativnost kojom njegovo djelo otvara prostor umjetničkim disciplinama.

Srebrnog lava koji se dodjeljuje najboljem mladom umjetniku dobila je Francuskinja Kamij Enro.

Nagrade su dodijeljene povodom svečanog otvaranja Bijenala, a osim godišnjih uručene su i nagradeza životno djelo austrijskoj umjetnici Mariji Lasing i Italijanki Marizi Merc.

Najstarija međunarodna izložba likovnih umjetnosti danas je zvanično otvorila vrata posjetiocima koji će do 24. novembra moći da razgledaju gotovo 90 nacionalnih paviljona i centralnu izložbu "Enciklopedijska palata" sa radovima više od 150 umjetnika iz 38 zemalja.

U crnogorskom paviljonu, otvorenom u četvrtak uveče, postavljena je izložba Irene Lagator Pejović „Misliti slikom“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније