Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2017. 14:47 >> 14:21

KRŠENKOVIĆ - BRKOVIĆ

Roman predstavila u SAD-u

Na književnoj večeri "Art OMI: Writers Reading u organizaciji OMI", Međunarodnog umjetničkog centra (OMI International Arts Center) koja je protekle subote oržana u Benenson Visitors Center and Gallery - država Njujork, odlomak iz svog romana "Atelanska igra" čitala je i književnica Dragana Kršenković Brković.

"Među učesnivcama književne večeri bile su i književnice Shelly Oria iz Njujorka, Rasha Khayat iz Hamburga, Marta Carnicero iz Barcelone, kao i prevodioci Donal McLaughlin iz Glazgova, Johann Maass iz Berlina i Klaus Siblewski iz Hildeshajma. Ovo književno veče je dio programa rezidencijalnog boravka Writers Omi, koji se održava u Ledig House u državi Njujork. Osnivač Writers OMI programa je neprofitna organizacija OMI International Arts Center sa sedistem na Menhetnu", saopštila je književnica.

Kršenković-Brković dodaje da su "u okviru Programa nedjeljnih posjeta (Program of weekly visits), Ledig House su od 8. septembra posetili: Amy Hundley, urednica u izdavačkoj kući Grove Atlantic; Agnes Krup, književna agentkinja i urednica u izdavačkoj kući Rowohlt Verlag; Edwin Frank, urednik u izdavackoj kući The New York Review Books, kao i Barbara Tolley, book scout, i Kristine Kress, urednica u njemačkoj izdavačkoj kući Ullstein. Oni su književnicama i prevodiocima, gostima Writers OMI programa od 8. septembra do 5. oktobra, govorili o svojim iskustvima na savremenoj američkoj i njemačkoj književnoj sceni".

Dragana Kršenković-Brković je bila gostovala u rezidencijalnim književnim programima u SAD-u (Njujork, 2014), Mađarskoj (Pečuj, 2013) i Austriji (Beč, 2011). Kao Hubert H. Humphrey stipendistkinja Vlade SAD boravila je na UC Davis i UM College Park (2005-2006). Kao OeAD stipendistkinja Vlade Austrije bila je na studijskom boravku na Karl-Franzens-Universität i Institut für Slawistik u Gracu (2008). Takođe, gostovala je na Rodosu (Međunarodni Forum umjetnica Mediterana, 2000), u Bolonji (Međunarodni sajam knjiga, 2011), Bratislavi (BIB, 2011) i dr. Autorka je romana "Atelanska igra" i "Izgubljeni pečat", zbirki pripovedaka Vatra u Aleksandriji i Gospodarska palata, zbirke jednočinki Iza nevidljivog zida, monografije Poetika prolaznosti: Organizacija vremena u "Ranim jadima" Danila Kisa, kao i knjiga za decu – "Tajna plavog kristala", "Duh Manitog jezera", "Tajna jedne Tajne", "Muzicar s cilindrom i cvijetom na reveru" i "Modra planina".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније