Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 10. 2017. 12:13 >> 11:45

20. i 21. OKTOBRA

Gudački koncert i radionica na Cetinju

Umjetnička škola osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente "Andre Navara" i Muzička Akademija Cetinje i Univerzitet Crne Gore (UCG) organizuju koncert i majstorsku radionicu američkog violončeliste Džefrija Noela Lastrapesa (Jeffrey Noel Lastrapes), šefa gudačkog odsjeka na Teksas Teh Univerzitetu u SAD-u.

Dvodnevna majstorska radionica, za studente Akademije i učenike muzičkih škola održaće se na Muzičkoj akademiji na Cetinju 20. i 21. oktobra.

Koncert će biti održan u sali Vladinog doma na Cetinju u petak 20. oktobra u 19 sati. Na programu će biti djela Baha, Brounlova, Mendelsona.

"Jeffrey Noel Lastrapes je aktivni solista, kamerni muzičar i profesor koji je nastupao i predavao u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, kao i širom SAD. Diplomirao je na Curtis Institute Music i Juilliard School, gde je studirao sa Orlando Cole-om i Harvey Shapiro-om. Snimao je za New World Records i Centaur Records. Gospodin Lastrapes nastupa na violončelu Frančeska Ruđerija iz 1684. Godine, kao i violončelu Pola Šubaka iz 1987. godine", saopšteno je iz škole "Andre Navara".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније