Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

16. 12. 2017. 17:00 >> 16:32

PAMUK S BOGDANOVIĆEM

"Zadovoljstvo je posjetiti Cetinje"

Zadovoljstvo je boraviti u Crnoj Gori i posjetiti Cetinje, kazao je turski dobitnik Nobelove nagrade Orhan Pamuk na sastanku s gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Bogdanovićem.

Pamuk je učestvovao na naučnom Simpozijumu o njegovom djelu, koji je održan u Muzeju novca i na kojem su govorili eminentni univerzitetski profesori iz naše zemlje i regiona.

"Bogdanović iskazao je zadovoljstvo činjenicom da jedan od najvećih svjetskih pisaca današnjice boravi u Crnoj Gori i što je posjetio crnogorsku prijestonicu. On je sa turskim nobelovcem obišao istorijsko jezgro grada, kao i Dvor kralja Nikole, Njegoševu biljardu i Cetinjski manastir i upoznao ga sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem Cetinja i Crne Gore", saopšteno je iz Prijestonice.

Pamuk je poručio da će ponovo doći na proljeće sljedeće godine. On je kazao da je srećan zbog toga što je doživio da se njegove knjige objave i prevedu na 62 jezika.

„Srećan sam i zbog toga što sam u prilici da putujem svijetom, obilazim knjižare i družim se sa ljudima kao što ste vi“, kazao je turski nobelovac.

On se tokom boravka u našoj zemlji, kako je istakao, uvjerio koliko je popularan i dodao da je Crna Gora država u kojoj je, nakon Turske, najzastupljeniji pisac.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније