Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 07. 2013. 14:25 >> 14:25

LJETNJA PONUDA

Kulturna zbivanja u Mojkovcu

Ljeto u Mojkovcu, protiče u znaku niza kulturnih zbivanja, što sa ostalim sadržajima u okolnim gradovima, čini sjever Crne Gore, privlačnijim, kako za lokalno stanovništvo tako i za one koji odmor žele provesti u nekoj od destinacija na sjeveru.

Za razliku od ranijih godina kada su nosioci ljetnih priredbi bila amaterska kulturna društva, posljednjih nekoliko godina kao u ostalom i ove godine, na kulturnoj pozornici se mogu vidjeti mnogi profesionalci te umjetnici koji nastupaju na prestižnim domaćim i inostranim scenama.

Mojkovac je šest dana bio grad knjige s obzirom da se na Gradskom trgu, održavao međunarodni književni sajam.

U okviru sajma prikazana je izložba fotografija „Pljevaljski biseri“, tamošnjeg fotografa Vasa Kneževića, koji je ovjekovječio najljepše pejzaže pljevaljkog kraja, te kanjona Tare.

Posebnu pažnju privukla je likovna kolonija na kojoj je učetovalo više od dvadesetak akademskih slikara od kojih je 15 bilo iz regiona i nekih evropskih zemalja, kazao nam je direktor Centra za kulturu, koji je osnimač „Kulturnog ljeta“ Rodoljub Ćorić.

„Raduje nas što Mojkovac postaje prepoznatljiva kulturna priča, kao i tendencija uspješnog kulturnog povezivanja sa kulturnim centrima u Kolasinu, Beranama i Bijelom Polju“, saopštio je Ćorić.

On je najavio još dva julska koncerta na otvorenom, koja će itekako biti interesantna ljubiteljima dobre muzike te više promocija knjiga, izložbi slika i fotografija.

Tokom avgusta predvidjeni su koncerti ozbiljne muzike i pet pozorišnih predstava.

Osim Centra za kulturu aktivna je i lokalna TO u čijoj organizaciji su nedavno održani skokovi u vodu sa starog mosta na Tari i otvaranje nove dionice za rating na kako mojkovčani vole da kažu najljepšem dijelu kanjona.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније