Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 02. 2018. 13:12   >>  13:11

CNP

"Ženidba" na Velikoj sceni

Predstava "Ženidba", Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Egona Savina, u koprodukciji sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom biće izvedena u ponedjeljak 19. februara u 20 sati na Velikoj sceni.

Adaptaciju teksta i dramaturgiju uradila je Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća a scenografiju Vesna Popović.

U predstavi igraju: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Dejan Ivanić, Varja Đukić, Nikola Perišić, Gojko Burzanović, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Olivera Vuković, Stevan Radusinović i Radmila Čolić.

"Predznak savremenog svijeta su slobode. Sloboda izbora, sloboda govora, sloboda odlučivanja, sloboda misli, sloboda djelovanja, sloboda u užem smislu, sloboda u širem smislu.. Slobode kao množina na uštrb, nekad nužno potrebne Slobode kao jednine. Sve te slobode predstavljaju kvazipobjedu u borbi protiv konvencija i stereotipa kojima se čovjek želi ograničiti. Ova predstava progovara o toj borbi, o gušenju pojedinca u normama i okovima društva, o sputavanju vlastite prirode i pokušaju šablonskog života, licemjerju kao nužnosti takvih odluka, osnosno oslobađanju od tih stega i cijeni koja se usput plaća. Cijeni slobode", kazala je dramaturškinja, Stela Mišković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније