Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 07. 2013. 13:04 >> 13:05

OGROMAN GUBITAK

Ukradeni spisi Martina Lutera

Tri originalna spisa velikog teologa Martina Lutera, procijenjena na 60 hiljada eura, ukradena su iz muzeja u njemačkom gradu Eisenbahu.

 

Riječ je o Luterovim tekstovima iz 1520, 1524, i 1530.  u kojima se obraća njemačkim plemićima i daje savjete roditeljima za odgoj djece.

Kustost Luterovog muzeja Johen  Birkenmajer za medije je izjavio kako je riječ o 'ogromnom gubitku, koji se ne može nadoknaditi', a policija je pozvala sve građane da im jave ako su vidjeli nešto sumnjivo između 10 i 14 sati prošloga petka, kada se krađa spisa odigrala.

Međutim, smatra se da nije moguće obaviti preprodaju ovih spisa, jer bi to značilo i zatvorsku kaznu za svakoga koji bi se u takav posao upustio.

Martin Luter živio je od 1483. do 1546, a dio života proveo je u Eisenbahu kao učenik teološkog seminara St. Georgen. Zgrada u kojoj je tada stanovao sada je muzej posvećen  njegovom liku i djelu, teologu koji je prvi preveo Bibliju na njemački jezik. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније