Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 02. 2018. 20:22 >> 20:30

MART U GRADSKOM

Jubileji, akcije i praznici teatra

Gradsko pozorište Podgorica se u martu tradicionalno priključuje globalnom obilježavanju važnih internacionalnih teatarskih praznika - Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetskog dana lutkarstva (21. mart) i Svjetskog dana pozorišta (27. mart).

Martovski repertoar otvoriće u subotu (3. marta) u 12 sati u sali Dodest naslov sa Lutkarske scene za djecu „Čarobni kamen“ (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića. U nedjelju, 4.marta, takođe u podne u Dodestu, publika može pogledati našu novu predstavu „Prodavnica igračaka” (6+) koju je režirao Jaroslav Antonjuk.

6. i 7. marta, u terminu od 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ igraće predstavu „Modro blago“ (8+) u režiji Staše Koprivice.
Komad sa Lutkarske scene za mlade „Romeo i Julija“ (14+) u režiji Emilije Mrdaković biće na repertoaru 9. marta.

Najmlađa publika, 10. marta u sali Dodest u 12 sati može pogledati pingvinsku avanturu „Kod Nojeve barke u osam“ (5+) reditelja Roberta Waltla. Nakon toga, u nedjelju 11. marta, na istom mjestu u isto vrijeme, igraćemo lutkarski komad „Ružno pače” (6+) Jaroslava  Antonjuka.

Gradsko pozorište jednu sedmicu u martu posvetiće značajnim datumima za pozorišno stvaralaštvo koji se obilježavaju svake godine širom svijeta. To su: 20. mart - Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade, 21. mart - Svjetski dan lutkarstva i 27. mart - Svjetski dan pozorišta. Tim povodom publika će biti u prilici da vidi osam predstava, i to sa popustom na ulaznice koji će iznositi 50 odsto.

Ove godine, martovsku sedmicu u slavu teatra otvoriće predstava „Ljepotica i zvijer“ koja će, ujedno, igranjem 20. marta, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ proslaviti značajan jubilej - deceniju izvođenja. Tom predstavom obilježićemo i Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade.

Dan kasnije, u sali Dodest, tačno u podne, uslijediće i proslava Svjetskog dana lutkarstva, kada je na repertoaru "Prodavnica igračaka” (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka. 22. marta u 20 sati u Dodestu je planirano izvođenje komada „Pogled s mosta“ koji je režirao Milan Karadžić. Narednog dana (23. mart) u podne u Velikoj sali KIC-a na repertoaru je „Pinokio“ Snežane Trišić.

Subota, 24. mart, u 20 sati u sali Dodest rezervisana je za naslov sa Večernje scene - „Lažljivci” reditelja Marka Manojlovića, koja takođe ovim izvođenjem obilježava 10 godina na sceni. U nedjelju 25. marta, ansambl Gradskog pozorišta igraće hit predstavu „Slasti slave” u režiji Stefana Sablića.

„Kod Nojeve barke u osam“ (5+) je još jedan naslov u okviru akcije „7 dana mart teatra”. Izvođenje je zakazano za ponedjeljak, 26. mart u sali Dodest u 12 sati. Martovski repertoar, zaokružiće u utorak, 27. marta, u 20 sati izvođenje predstave „Čuvari tvog poštenja“ Borisa Liješevića, kojim će biti obilježen i Svjetski dan pozorišta.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније