Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 07. 2013. 21:16 >> 21:16

KRIZA

Kraj "Hora bečkih dječaka"

Svjetski poznati "Hor bečkih dječaka" suočava se sa finansijskom krizom, zbog koje bi mogao biti ukinut ukoliko ne bude postignut dogovor oko najma njihove koncertne hale i škole.

Hor, koji potiče iz 13. vijeka, možda će godišnje morati da plaća 200.000 eura za ostanak u palati "Augarten", nakon što je proglašen nevažećim njihov dogovor o neplaćanju boravka u prostorijama u zamjenu za renoviranje zdanja.

Austrijski sud saopštio je da bi dogovor mogao biti smatran nelegalnom subvencijom, prenosi Avaz.ba.

Hor je danas izrazio nadu da će o najmu biti postignut dogovor sa političarima, ali i da je alternativa ukidanje.

"Nemoguće je odjednom prikupiti dodatnih 200.000 eura godišnje. To nijesmo u stanju. Ovaj najam jednostavno znači kraj "Hora bečkih dječaka", navodi se u saopštenju Hora.

Zahvaljujući zaradi ostvarenoj na prvoj turneji od SAD 1948. godine, Hor je platio većinu troškova obnove palate, koja je teško oštećena u Drugom svjetskom ratu. Druga veća obnova palate izvršena je 2003. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније