Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 07. 2013. 19:30 >> 19:30

PRIJESTONICA CETINJE

Dimitrije posjetio likovnu koloniju

Na Cetinju je u toku druga Likovna kolonija koja je okupila eminentene umjetnike iz cijele Crne Gore. Slikare, koji u istorijskom jezgru grada stvaraju djela posvećena jubileju 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, danas je posjetio nas proslavljeni umjetnik Dimitirije Popović i zamjenica gradonačelnika Ana Nikolić.

Popović je ocijenio da je kolonija još jedan značajan doprinos kulturnom životu Prijestonice i dobar podsticaj da sličnih dešavanja bude i više.

“Dobar koncept kolonije je što će svaki umjetnik ostaviti po jedno umjetničko djelo na Cetinju, tako da će bogati fundus u Prijestonici dobiti još jednu zanimljivu kolekciju koja će biti dio tradicije”, rekao je Popović.

Organizacijom kolonije veoma je zadovoljan i poznati cetinjski slikar Milo Pavlović koji je rekao da Prijestonica zaslužuje jednu ovakvu likovnu manifestaciju.

“I mislim da sve što je nastalo, nosi kvalitet cetinjskog likovnog stvaralaštva, koje je otac ili majka crnogorskog likovnog stvaralaštva, gledajući na Milunovića i Lubardu, koji su prvi put stvarali ovdje”, kazao je Pavlović.

Zamjenica gradonačelnika Cetinja Ana Nikolić je istakla da joj je drago što je kolonija postala tradicionalna, i što teži da preraste u još jednu manifestaciju po kojoj će Cetinje biti prepoznato.

“Prijestonica će i u buduće podržavati ovakve i slične projekte”, istakla je Nikolić.

Organizatori kolonije, koja traje do 31.jula, su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Cetinja i Društvo novinara Cetinje.

 

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније