Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B. [ Cetinjski list ]

30. 08. 2018. 17:40 >> 17:58

U TOKU 2018.

U Narodnom muzeju 64.000 posjetilaca

Postavke Narodnog muzeja Crne Gore od početka ove godine vidjelo je skoro 64 hiljade posjetilaca, što je više u odnosu na isti period prošle godine, saopštili su iz te ustanove. Najatraktivniji je, kako ističu Dvor kralja Nikole, za koji je vezano skoro 50 odsto ukupne posjete.

Rukovoditeljka Odjeljenja za prezentaciju u Narodnom muzeju Marija Pejović kazala je da su u prvih sedam mjeseci ove godine imali oko 18 hiljada posjetilaca više u odnosu na isti period prošle godine. Ona ističe da su za goste NMCG organizovane ture na različitim jezicima uz stručne vodiče.

"U sklopu muzeja radi Služba za prezentaciju, vodiči Narodnog muzeja vode goste kroz muzej. Vođenja su dostupna na engleskom, italijanskom, francuskom jeziku i u sezoni imamo vodiče na češkom i ruskom jeziku. Najbrojniji gosti dolaze nam iz Francuske, zatim imamo goste iz Amerike, Njemačke i Engleske, ali opet sa engleskog govornog područja su najbrojniji gosti", kazala je Pejović

Turistički najatraktivniji je Muzej Kralja Nikole, smješten u zgradi Dvora kraljevske porodice Petrović Njegoš i skoro 50 odsto ukupne posjete vezano je za tu postavku. Cijene ulaznica su različite za svaku muzejsku jedinicu i kreću se od jednog do pet eura uz popuste za đake i studente.

"Imamo i mogućnost kupovine kolektivne karte, ali ona isključuje posjetu Mauzoleju na Lovćenu i Njegoševoj rodnoj kući, ona košta 10 eura za odrasle i pet eura za đake i studente, uključuje posjetu dvoru kralja Nikole, Biljardi, Etnografskom muzeju, Reljefu Crne Gore, Istorijskom muzeju i Umjetničke galerije. Ulaz za građane Cetinja je besplatan, kao i za korisnike ikom kartice", istakla je Pejović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније