Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

02. 09. 2018. 13:05 >> 12:48
6

BRKOVIĆ U KOTORU

Crkva veoma strogo organizovana

Crkva je veoma strogo organizovana, a glavni je problem stalna njega tradicije i odbijanje progresa i napretka, smatra književnik Balša Brković.

 

On je sinoć u Kotoru, na Trgu od kina, u završnici Kotorskog kruga, govorio na temu Zloupotreba crkve i religije.

Brković je rekao da je crkva vrlo antiženski nastrojena i da se i same žene, koje su bliske crkvi, priklanjaju negiranju svojih prava.

Osim toga, Brković je iznio svoj stav o moralu koji je različit kod vjernika i ateista, ističući da nerijetko vjernici dobro rade da bi zaslužili nagradu na "onom svijetu", dok je ateistički moral znatno iskreniji, jer sve što rade rade iz ličnog uvjerenja da tako treba.

Stevan Kordić je govorio na temu Digitalno doba i umjetnost.

U svom izlaganju on se zapitao da li bi digitalizacija mogla u značajnijoj mjeri da zahvati umjetnost, te da li kompjuter može da stvori umjetnost, te koliko digitalno pomaže, a koliko odmaže umjetnosti. Kordić je istakao da digitalno vrlo teško može zamijeniti emociju koju unosi umjetnik.

Brković je na kraju istakao da se nada da će Kotorski krug živjeti i izrazio radost da se krenulo u dijaloge na teme koje zanimaju građane i građanke.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније