Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Anka Radović, TVCG

22. 09. 2018. 21:34   >>  21:25

"MEDIJSKI DIJALOZI"

Pet kandidata za jubilarnu nagradu

Prije pet godina časopis "Medijski dijalozi" ustanovio je nagradu Dialogos, koja se dodjeljuje za najbolju publikaciju u oblasti teorije i kulture medija u regionu. Dosadašnji dobitnici dokazuju da je riječ o značajnoj i rijetkoj nagradi koja čini mnogo za promociju nauke o medijima.

Pozicija i uloga medija danas traže posebno, kritičko, naučno i teorijsko promišljanje. Zbog toga su, prije pet godina, "Medijski dijalozi" ustanovili nagradu Dialogos koja se dodjeljuje za najbolju knjigu u regionu, u oblasti istraživanja kulture i teorije medija.

U prethodne četiri godine za nagradu je konkurisalo preko 50 rukopisa, a nagradu najbolje predstavljaju prijavljena djela i autori koji su je dobili.

Časopis "Medijski dijalozi" međunarodni je naučni časopis za istraživanje medija i društva čiju redakciju čine istaknuti stručnjaci iz Crne Gore i inostranstva. Časopis postoji 11 godina, a u pripremi je 32 broj.

Za jubilarnu nagradu koja će uskoro biti dodijeljena, ove godine konkurisalo je pet rukopisa "Filozofija medija 3" Divne Vuksanović, "Posredovanje seksualnog nasilja" Vedade Baraković i Mirze Mahmutovića, "Elektronska špilja" Predraga Fincija, "Noam Čomski i kritika savremenih medija" Nenada Vertošeka i "Od novinara do novinarstva" Tijane Vukić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније