Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

25. 10. 2018. 21:50 >> 21:34
2

NA CETINJU

Predavanje o značaju bitke na Grahovcu

Povodom 160 godina od pobjede Crnogoraca nad Osmanlijama na Grahovcu, Narodni muzej Crne Gore organizuje sjutra predavanje na temu "Grahovačka bitka".

Kako su istakli u Narodnom muzeju, u sklopu interdisciplinarnog projekta OSMICE, obilježava se važan datum iz crnogorske istorije.

"Grahovačka bitka koja se desila 1. maja, po starom kalendaru, 1858. godine, je značajna, kako zbog proširenja tadašnje državne teritorije, tako i zbog skretanja pažnje evropskih sila na crnogorsko pitanje.

Publika će imati priliku da o ovoj temi razgovara sa istoričarom mr Ivanom Tepavčevićem, a predavanje će početi u 12 sati u Crnogorskoj galeriji umjetnosti "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju", navodi se u saopštenju Muzeja.

Inače, Ivan Tepavčević, doktorand je istorijskih nauka na Filozofskom fakultetu. Osnovni predmet naučnog interesovanja Tepavčevića su istorija društva i modernizacijski procesi u XIX i XX vijeku u Crnoj Gori. Bavi se i proučavanjem kulture modernog doba.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније