Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 01. 2019. 23:11   >>  22:42 1

REKORDNA PRODAJA

Knjiga Mišel Obame popularija od "Pedeset nijansi"

Knjiga bivše prve dame Sjedinjenih Američkih Država Mišel Obame, prema Amazonovim podacima, bolje prodaje od knjige "Pedeset nijansi sive".

 

Iako je na tržištu samo 65 dana, knjiga "Becoming" Mišel Obame ušla je među najčitanije naslove decenije, navodi CNN Business.

"Memoari bivše prve dame najviše se prodaju na Amazonu tokom 47 dana", stoji u grafikonu Amazona.

Knjiga "Becoming" objavljena je 13. novembra na veliko oduševljenje svih Mišelinih fanova. U ovoj knjizi nalaze se sjećanja iz djetinjstva koje je bivša prva dama provela u Čikagu, pisala je i o rasizmu u javnom životu, braku s bivšim predsjednikom SAD-a Baracom Obamom, ali i o svojim iskustvima prve dame afroameričkog porijekla.

Prema onom što su iz Amazona rekli CNN-u, "Becoming" "je dosljedno održavao broj jedan na sedmičnim popisima najljepših i najčitanijih knjiga.

Takođe, ova knjiga drži rekord i u rubrici memoara političkih i javnih osoba, a s obzirom na veliku količinu političkih memoara, priča i autobiografskih enciklopedija koje opisuju javni život unutar trenutne američke administracije, Obamin uspjeh je još značajniji. Nijedna knjiga vezana za Trampa nije nadmašila njen rekord.

Iz izdavačke kuće Penguin Random House, koja je navodno platila 65 miliona dolara za autorska prava na Obamine memoare, kazali su da je knjiga "Becoming" prodata u više od 1,4 miliona primjeraka u prvoj sedmici. Od tada je rangirana na mjestu broj jedan.

Inače, ova knjiga je prevedena na 23 svjetska jezika, a osim u SAD-u, postala je broj 1 na top-listama publicistike i u Finskoj, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Portugalu, Engleskoj i Singapuru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније