Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 08. 2013. 10:54 >> 10:58

PRVI SUSRET

Nikšić: Stvaraće muziku na licu mjesta

U okviru umjetničkog programa ovogodišnjeg Lake Festa pod nazivom "Destilacija" sjutra veče, u 21 sat, u nikšićkom NK PUB-u biće održan muzički događaj pod vođstvom harfistkinje Gorane Ćurgus i pijaniste i kompozitora Ivana Marovića.

U utorak u NK PUB-u biće prezentovani radovi nastali za vrijeme radionice, kao i muzičke skulpture crnogorskog umjetnika Dušana Popovića, dok muzičko djelo ponavlja principe korišćene za vrijeme radionice.

U tom smislu, profesionalni muzičari Gorana Ćurgus i Ivan Marović se prvi put susreću i upoznaju kroz muzičko djelo koje će nastati na licu mjesta.

Publika će takođe imati priliku da podjednako sa autorima učestvuje u muzičkom događaju.

"Umjetnici ovogodišnjeg Lake festa okupili su se oko ideje da se umjetnost ne može odvojiti od bilo kojega čovjeka i za cilj imaju uključivanje u svijet umjetosti lica koja nijesu dio naše svakodnevice, a svakako umiju i da prepoznaju i da stvore umjetnost. S tim ciljem i u okviru muzičko-likovnog programa “Destilacije” stvaraće ono što im je najbliži oblik umjetnosti", istakli su organizatori.

Takođe, organizatori "Destilacije" su saopštili da je danas održana  muzičko-likovna radionica sa korisnicima Zavoda Komanski most, gdje su uz zvuke harfe korisnici stvarali crteže, slikali, vajali, a takođe i improvizovali na harfi i udaraljkama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније