Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 08. 2013. 15:50 >> 15:50

STIGLE NA TRŽIŠTE

3D kopije Van Gogovih slika

Muzej "Van Gog" u Amsterdamu u ponudi svojih suvenira stavio je 3D reprodukcije nekih od najpoznatijih djela čuvenog umjetnika Vinsenta van Goga.

Stručnjaci zaposleni u muzeju u Amsterdamu reproducirali su neka od najčuvenijih Van Gogovih djela služeći se, kako kažu, dosad najnaprednijom tehnikom 3D skeniranja, prenosi Tportal.

"To je nova generacija reprodukcija jer ulazi u treću dimenziju", kazao je direktor muzeja Aksel Riger dodavši da su tako dobijene slike gotovo identične originalima.

Reprodukcije se mogu nabaviti po cijeni od 22.000 funti, a iz Muzeja vjeruju da će tako nastale slike s lakoćom pronaći publiku među kolekcionarima i ljubiteljima umjetnosti.

"Uzbudljivo je započeti ovako ambiciozan projekat i ponuditi ovakav proizvod. Finansijska situacija za muzeje je takva da je potrebno da se pronađu novi proizvodi i izvore sredstava te poslovne ideje koje će osigurati novac", kazao je Riger.

Replike se proizvode u saradnji s Fudžifilmom, a svaka slika može imati maksimalno 260 kopija.

3D replike nedavno su predstavljene u Hong Kongu i izazvale su značajan interes kupaca. "Neki su ljudi kupovali na licu mjesta", rekao je za Gardian Riger.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније