Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

12. 03. 2019. 17:47 >> 17:10

BOGDANOVIĆ - FIJALKA

Dani crnogorske kulture u Ukrajini 2020.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je na Cetinju sa otpravnicom poslova u ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori Natalijom Fijalkom, o mogućim načinima saradnje između dvije zemlje.

Bogdanović je istakao da bi u narednom periodu trebalo dodatno osnažiti saradnju između institucija koje se bave kulturnom i kreativnom djelatnošću, a posebno u oblasti kinematografije i kreativnih industrija.

U tom kontekstu, naglašeno je zadovoljstvo zbog susreta između predstavnika Filmskog centra Crne Gore i crnogorskih producenata sa poznatim krimsko-tatarskim rediteljem Athemom Sejtablajevim, kao i podsticajne mjere koje se nude za strane koproducente koji snimaju na teritoriji naše zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture, bilo je riječi i o projektima iz oblasti kreativnih industrija i o kreativnim habovima koji će biti u ponudi i ukrajinskim umjetnicima.

Na sastanku je bilo riječi o realizovanim kulturnim projektima između dvije zemlje, koji su zasnovani na Sporazumu između Vlade Crne Gore i kabineta Ministara Ukrajine o saradnji u oblasti kulture koji je stupio na snagu 2013. godine.

Fijalka je istakla da je ukrajinska strana veoma zainteresovana za produbljivanje odnosa u oblasti kulture i predložila da se na bazi reciprociteta tokom sljedeće godine organizuju Dani crnogorske kulture u Ukrajini i Dani ukrajinske kulture u Crnoj Gori, u saradnji između relevantnih institucija.

Dogovoreno je da će svi zajednički projekti i u narednom periodu imati institucionalnu podršku u cilju promocije kultura obije zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније