Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

17. 09. 2019. 23:30 >> 23:28

U BUDVI

Počinju Septembarski dani kulture

Septembarski dani kulture u Budvi ove godine održavaju se od 18. do 30. septembra, a u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, a počeće sjutra veče u 20 sati otvaranjem izložbe umjetnika Slavka Krunića i Ljiljane Rivić "Ni na nebu ni na zemlji", koju će otvoriti konzul Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović, u Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša".

Za 19. septembar u 19 sati planiran je razgovor sa umjetnikom Savom Pavlovićem u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovacu, a 23. septembara u 20 sati otvaranje izložbe skulptura i instalacija Mari Terauči u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Budvi.

Od 24. do 28. septembra u 18 i 20 sati biće prikazani filmovi sa 5. Evropskog filmskog festivala, u Spomen domu "Crvena komuna", a za 25. septembar u 20 sati planirano je otvaranje izložbe skulptura Marine Stoponje. 28. septembra u 19 sati je promocija knjige Jasenke Lalović "S ove bande moje gore" u Spomen domu "Crvena komuna", a 29. septembra u 18 sati Fešta od smokava u Spomen domu u Reževićima.

"Dva događaja iz pomenute manifestacije ulaze u program evropske manifestacije Dani evropske baštine, koja se 2019. godine održava pod sloganom 'Kultura i zabava: baština na pozornici', a u pitanju su 5. Evropski filmski festival i Fešta od smokava", napominje se u saopštenju JU Muzeji i galerije Budve.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније