Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

23. 10. 2019. 11:15 >> 11:18

U PETAK

Beogradski "Nikkka quientet" u KIC-u

Podgoričkoj publici premijerno će se predstaviti beogradski "Nikkka quintet" koncertom koji će biti održan u petak, 25. oktobra, na velikoj sceni KIC "Budo Tomović", sa početkom u 20 sati.

"Nikkka quintet" nastao je krajem 2017. godine na inicijativu vokalne umjetnice Nikoline Kovačević i njenih kolega sa ciljem da ljubav prema tradicionalnoj muzici Balkana predstave kroz svoj način muziciranja.

Njihov muzički program koji su premijerno predstavili publici ovogodišnjeg "Nišville Džez Festivala", predstavlja "skromnu" sublimaciju numera iz svake od zemalja koje pripadaju teritoriji Balkana. Projekat je u skladu sa geografskom putanjom nazvan "Balkan Routes / Roots", i ima za cilj predstavljanje tradicionalnih numera iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Albanije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Član kvinteta je Nikolina Kovačević (vokal) iz Beograda koja od djetinjstva posebnu pažnju posvećuje tradicionalnoj, etno muzici. Kao vokalni solista nastupala je sa najznačajnijim muzičarima ovih prostora: Dragoljubom Đuričićem, Sanjom Ilićem & Balkanikom, Igorom Maleševićem, Vasilom Hadžimanovim, Miškom Plavim, Rastkom Aksentijevićem, grupom BIBER, i mnogim drugim. Krajem 2018. godine, na državnom muzičkom takmičenju "Prvi Ton", proglašena je pobjednicom i prvim glasom Srbije u kategoriji tradicionalne, etno muzike.

Član je i Nenad Paunović (klavir) koji od svoje četrnaeste godine nastupa i koncertira sa velikim brojem autorskih i cover bendova, koji uključuju različite muzičke stilove/pravce, osim onog koji se zasniva na klasičnoj muzici. Od 2013. godine je stalni muzički saradnik i izvođač na projektu "Kosa", brodvejski hit mjuzikl sa stalnom postavkom u beogradskom pozorištu Atelje 212. Sarađivao je sa "Meri Gospel" horom.

Dušan Popović Lipovac gitarista, kompozitor, profesor instrumenta i autor nekoliko skripti za učenje gitare, idejni tvorac projekta "Spona", a članovi su i Bojan Krtinić (klarinet) i Katarina Radivojević (perkusije).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније