Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 12. 2020. 10:38   >>  10:38

TOKOM DECEMBRA

Premijera, gostovanja, Dan pozorišta

Ljubitelji pozorišne umjetnosti će tokom decembra moći da odgledaju četiri predstave Gradskog pozorišta, a planirano je obilježavanje i Dana pozorišta, kao i dva gostovanja.

Kako obavještavaju iz Gradskog pozorišta, predstava "Tri praseta", rađena po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Aleksandra Jovanovića, biće premijerno izvedena u KIC "Budo Tomović" 9. decembra.

Za 16. decembar planirano je gostovanje sa predstavom "Pukovnik ptica", u Centru za kulturu Tivat. Ova predstava rađena po tekstu Hrista Bojčeva i u režiji Marka Manojlovića, biće izvedena u KIC-u i za Dan pozorišta 27. decembra.

Sa predstavom "Don Kihot" u režiji Andraša Urbana, a po tekstu Vedrane Božinović, ovo pozorište će gostovati 19. decembra na petom festivalu "Dani Jurislava Korenića" u Sarajevu.

"Jubilarno 50. izvođenje predstave 'Slasti slave', po tekstu Petera Kviltera, a u režiji Stefana Sabljića planirano je za 24. decembra u KIC-u. 'Maca papučarka" na programu je 26. decembra. Predstava je urađena po motivima priče Ele Peroci, po tekstu i u režiji Davora Dragojevića", saopštavaju u Gradskom pozorištu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније