Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 11. 2013. 09:29 >> 09:29

UŽIVALI

Sinoć u KIC-u veče sevdalinki

U Podgorici je sinoć održan koncert sevdalinki pod nazivom "Sejdefa", gdje je brojna publika imala priliku da se prisjeti stare muzike posvećene muslimankama.

U prepunoj sali KIC-a Budo Tomović izvodile su sve one sevdalinke koje su uspjele da se očuvaju na našim prostorima.

Nastupili su grupa Veselice, muzičar Zdravko Đuranović, mlada pjevačica Dijana Hazirović, a sve ih je pratio narodni orkestar pod upravom Šukrije-Žutog Serhatlića.

Koncert koji je urađen po ideji profesora Muzičke škole Senada Gačevića, organizovao je Centar za regionalni razvoj uz pomoć fonda za Manjine i u saradnji sa KIC-om Budo Tomović.

Organizatori su, kako navode, na ovaj način željeli da od zaborava sačuvaju najljepše stare pjesme kroz koje se oslikava duh i kultura jednog vremena.

Sinoćnji koncert predstavlja i početak projekta "Sejdefa", realizovan prvi put u Crnoj Gori, sa ciljem očuvanja kulturnog i duhovnog nasljeđa Muslimana. U planu je da se isti koncerti održe u Pljevljima, Baru i Bijelom Polju, kao i van granica Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније