Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Vanja Rakonjac, TVCG

22. 03. 2021. 16:20 >> 16:21

OD GLUME DO FOTOGRAFIJE

Bjelopoljac kroz objektiv izražava umjetnost

Kao dječak zavolio je pozorište. Uz oca, nekadašnjeg glumca Fuada Zaimovića - Strelu upoznavao je stvaranje umjetnosti. U korijenima Osmana Zaimovića su ljubav i posvećenost koja je odredila njegov profesionalni put. Od glume, do muzičkog izbora za predstave, studija vizuelnih umjetnosti pa do fotografije.

"Fotografiju sam tada upoznao, s obzirom na to da smo morali da naučimo tehnike vladanja i rukovanja uređajima za fotografiju", kazao je Osman Zaimović.

Umjetničko izražavanje kroz objektiv otkriva posebnu estetiku. Kreativnost mladi bjelopoljac pronalazi upravo u svom kraju u kojem se prepliću nekadašnja i savremena arhitektura. Na tim mjestima nastaju najljepše fotografije.

"Toliko raznovrsnosti i suprotnosti a opet nekog multikulturalnog sklada, ljepote vizuelne", objašnjava Osman.

Osmanove profesionalne fotografije imaju i priču i emociju. Analizira detalje i uklapa ih u svoj umjetnički izražaj.

"Ne volim filtere, uljepšavanje, volim autentičan trenutak koji se zabilježi, on se nekad čeka danima, prolazi se pored tog mjesta, pokušava da se pronađe", kazao je Osman.

Kreativno razmišljanje je osnova za umjetnost. Zato Osman ne prestaje da upoznaje detalje iz kojih nastaju lijepa djela. Neka su i predstavljena na publici.

Hobi koji je prerastao u ljubav i dalje sazrijeva u našem sagovorniku. Upoznaje nove procese rada na master studijama, usavršava vizuelnu umjetnost i nastavlja da kroz objektiv izrazi sve vrijednosti slika. Ne prestaje da uočava detalje i uklapa ih u neke nove fotografske priče koje će na zložbi koju planira da organizuje prestaviti javnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније