Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 07. 2021. 16:09 >> 16:09

SINOĆ U KOTORU

Otvoren 29. Festival pozorišta za djecu

Predstavom "Na vukovom trgu", novosadskog pozorišta mladih, na ljetnjoj pozornici u Kotoru sinoć je svečano otvoreno 29. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pod sloganom "Sve što raste, htjelo bi da raste".

Kako ističu organizatori, veliki broj mališana i njihovih roditelja prisustvovao je otvaranju, a sve prisutne pozdravila je državna sekretarka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Milica Kadović Đorojević ističući da je posebna radost vratiti se festivalskim dešavanjima i publici.

"Djeca će tradicionalno preuzeti vlast i upravljati gradom Kotorom u narednih dvanaest dana, pa je u to ime samu ceremoniju obilježila predaja ključeva grada djevojčici Kjari, koja je sredinom aprila nestala na prostoru naselja Kavač nakon čega je, na sreću, pronađena uz pomoć angažovanja službi i dobrovoljaca iz gotovo cijele Crne Gore. Ključeve je uručio predsjednik opštine Kotor, Vladimir Jokić koji je tom prilikom poručio da je Kjarin pronalazak uspjeh svih nas i dokaz da odrasli mogu biti dobri i složni kao djeca", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta.

Predstava "Na vukovom trgu" biće reprizirana večeras u 21:30 časova na Ljetnjoj pozornici, a već u subotu 3. jula u 20 časova u Kulturnom centru "Nikola Đurković” publika će imati priliku da pogleda premijeru predstave "(Ne)pričaj mi bajke" u koprodukciji Dramskog studija Prazan prostor, Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Istog dana, u 21:30 časova na Ljetnjoj pozornici biće izvedena predstava "Robot“ u produkciji David Zuazola i Unia Teatr Niemozliwy.

Drugim festivalskim danom počela je i škola pozorišne kritike "Kritičarnica“, kroz koju djeca oblikuju i šire svoje znanje o pozorišnoj umjetnosti i pozorišnoj kritici.

Ovogodišnje izdanje Kotorskog festivala za djecu imaće ukupno 50 programa koji će biti predstavljeni od 1. do 12. jula. Okupljeni su umjetnici, izvođači i kreativni stvaraoci iz regiona ali i iz inostranstva koji kroz svoje kreativne pristupe i načine 29. put za redom šire, podržavaju i podstiču dječije osmijehe i maštu.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, poziva djecu, roditelje i sve ljubitelje pozorišne umjetnosti da posjete 29. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu pod sloganom „Sve što raste, htjelo bi da raste!“.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније