Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

03. 10. 2021. 23:44 >> 23:45

SAJAM KNJIGA

Dodijeljene nagrade, štandovi otvoreni još sjutra

Završen je Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja. Dodijeljene su nagrade u šest kategorija, kao i posebna priznanja. Ljubitelji knjige imaju priliku još sjutra da posjete štandove u garaži Tržnog centra “Delta”.

Na ovogodišnjem Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja predstavili su se pisci i izdavači iz Crne Gore i regiona, kao i osnovne i srednje škole iz Podgorice.

 Nagradu za najboljeg izdavača dobila je izdavačka kuća “Arhipelag” iz Beograda.

"Za jednog izdavača je uvek najveća nagrada kada knjige koje objavljuje imaju poverenje i kada poslije svega imaju čitaoce”, kazao je Gojko Božović - direktor izdavačke kuće “Arhipelag”.

Nagrade za najbolju ediciju dobile su Izdavačka kuća “Klio” za biblioteku “Opstanak” i Književna zadruga Srpskog narodnog vijeća Crne Gore za ediciju “Antologija Serbika”.

“Ovdje su objavljeni najznačajniji srpski savremeni pisci i to je izdavačka kuća koja širi veliku međunarodnu saradnju, u svim oblastima nauke, književnosti, itd”, istakao je  Budimir Dubak iz Književne zadruge Srpskog narodnog vijeća Crne Gore.

 Nagrade za unaprijeđenje dječijeg izdavaštva dobili su Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, kao i Izdavačka kuća “Pčelica Juing”, a za najbolje umjetničko izdanje Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina i Univerzitet Crne Gore.

“Mi tom produkcijom želimo da ne zaostajemo za ponudom i najrazvijenijih zemalja, a vi znate da se razvoj jednog društva cijeni i po tome kakvu literaturu za djecu nude izdavačke kuće”, navela je Nađa Durković iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Za najbolje opremljeni štand na Sajmu nagrađen je Islamski kulturnu centar, a za unaprijeđenje obrazovnog procesa “Logejt” institut za informacione tehnologije. Posebna priznanja dobile su Narodna biblioteka iz Budve, podgoričke srednje i osnovne škole koje su učestvovale na sajmu, kao i Udruženje mladih sa hendikepom.

Petra Božović, RTCG 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније