Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

16. 11. 2021. 10:10   >>  10:13

SJUTRA U JU "ZAHUMLJE"

Promocija romana Ivane Mitrović

Roman "Život je stvar izbora" autorke Ivane Mitrović, biće održana u sjutra, 17. novembra, u sali JU "Zahumlje“ u 18h. O romanu će govoriti dr Sofija Kalezić, Marija D. Nenezić i autorka, dok će moderatorka večeri biti Kristina Radović.

Ivana Mitrović ističe da je njen roman priča o sudbini žene koja teži da zbaci okove naslijeđene nesreće koja je prati tokom čitavog života.

"Osjećaj inferiornosti, jer je djevojčica, a koji joj je nametnut u ranom djetinjstvu, stvoriće kod nje potrebu da stalno dokazuje da je savršena kako bi bila prihvaćena. U jednom presudnom trenutku svog života ona shvata da je na tom putu izgubila sebe”, objašnjava autorka.

U najavi događaja iz JU zahumlje navode i kraktu biografiju književnice.

Ivana Mitrović (rođena Jukanović, rođena je 1976, Bijelo Polje), osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu, a Odsjek za srpski jezik i književnost završila je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Od 1997. do 2003. godine bila je član redakcije Nezavisne revije Polje. Povremeno je objavljivala tekstove u Bjelopoljskim novinama i u Odzivima. Bila je saradnik na izradi Prvog sportskog vodiča Crne Gore. Od 2003. godine radi kao profesorica u Srednjoj stručnoj školi na Cetinju, u kojoj je unaprijeđena u zvanje nastavnik - mentor. Udata je i majka troje djece.

Događaj je dio novembarskog programa Nikšićke kulturne scene 2021.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније