Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

17. 11. 2021. 17:45   >>  17:46

U CNP-U

Sjutra predstava "U agoniji“

Predstava "U agoniji“ Miroslova Krleže, u režiji Ane Đorđević i produkciji Beo Art, biće izvedena sjutra, 18. novembra u 20 sati na Velikoj sceni.

U predstavi igraju: Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić.

Scenografkinja je Mia David, kostimografkinja Adrijana Pajić, lektorka Dijana Dikljić, organizatorka Kristia Krspogačin, a izvršni producent Boris Mišković.

Kako navode u najavi predstave u CNP-u, cjelokupni književni opus Miroslava Krleže, naročito onaj između dva rata, oduvijek je funkcionisao kao uzbudljiv spoj dobre literature, enciklopedijskog akademizma i lijevog političkog angažmana.

"Negdje na rubu tog glavnog toka ispunjenog socijalnim dramama, političkim prevratima i lutanjima intelektualaca, od ‘Glembajevih’ i ‘Galicije’ do ‘Balada’ i ‘Zastava’, smješten je komad ‘U agoniji’, napisan 1928. i dopunjen trideset godina kasnije. Prvobitni komad je, doduše, odisao bojama svog nemirnog vremena, ali je na pozornicama vrlo često doživljavan kao melodrama s tragičnim krajem. Kroz intenzivan sukob muškarca i žene, u predstavi pratimo proces postepenog shvatanja laži u kojoj moderni čovjek živi i proces demistifikacije principa po kojem funkcioniše društvo u cjelini", kazala je o predstavi rediteljka Ana Đorđević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније