Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

06. 12. 2021. 11:54 >> 11:56

U KIC-U SJUTRA

Projekcija kanadskog filma "Bolji čovjek"

Projekcija kanadskog filma "Bolji čovjek", u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", planirana je sjutra, 7. decembra, u KIC Budo Tomović, sali Dodest-a, sa početkom u 18 časova.

Projekcija je omogućena saradnjom ambasade Kanade u Beogradu u saradnji sa KIC Budo Tomović i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada - Podgorica.

Kako naglašavaju u KIC-u, kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", traje od 25. novembra do 10. decembra, a u okviru manifestacije DEUS, koja se tradicionalno održava u decembru.

Prije projekcije filma, publici će se obratiti Dejvid Morgan, savjetnik i zamjenik šefa misije Ambasade Kanade i Mirjana Vlahović Andrijašević, načelnica Direkcije za antidiskriminacione politike, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava.

U najavi naglašavaju da film "Bolji čovjek" nudi priču o dvoje mladih koji žive zajedno i u čijoj vezi se pojavljuje i porodično nasilje koje rezultira njihovim razilaženjem, ali i sposobnošću da nakon izvesnog vremena mogu da razgovaraju o ovom problemu. Ovaj film nudi svjež i nijansiran pogled na iscjeljenje i otkriće koje se može dogoditi svima koji su uključeni kada muškarci preuzmu odgovornost za svoje zlostavljanje.

"Ovo će biti prilika da se takođe upoznamo i sa programima prevencije rodno zasnovanog, porodičnog i vršnjačkog nasilja i njihovoj primjeni u Kanadi i Crnoj Gori", naglašavaju u saopštenju.

Režiju potpisuju Atija Kan i Lorenc Džakman.

Ulaz je slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније