Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 03. 2022. 22:57 >> 23:09

23. MART

Koncert COM- a Muzičkom centru

Crnogorski orkestar mladih (COM) u srijedu 23. marta od 20h organizujue koncert u Muzičkom centru u Podgorici.

COM čini 15 entuzijastičnih muzičara/ki, koji su većinom svoju umjetničku karijeru započeli u inostranstvu. Pored poznatih dijela klasične literature, njihov repertoar čini i savremena umjetnička muzika domaćih i stranih kompozitora, kao i eksperimentalni spoj drame i umjetničke muzike, čime posebno žele da se obrate publici nove generacije.

Na koncertu u srijedu veče, koji će svečano otvoriti ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, orkestar će izvesti sljedeća djela: · „Balzam” Karole Baukholt,”Kraljica” Aleksandra Perunovića,“Intro za koncert u Titeksu” Milivoja Pićurića ,“Zemlja” Janisa Ksenakisa,·“Kamerna simfonija”  Darija Aroja Lopeza (premijera) .

Ulaz na koncert je besplatan i otvoren za javnost. 

Koncert u Podgorici dolazi nakon njihovog putovanja u Njemačku, gdje su u nedjelju veče nastupili u koncertnoj sali “E-Verk”, u Frajburgu, koji predstavlja svjetski centar umjetničke muzike. Putovanje finansijski je podržala Evropska unija u Crnoj Gori, kao i i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније