Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Anka Radović [ TVCG ]

23. 04. 2022. 20:32 >> 20:39

SVJETSKI DAN KNJIGE

"Bez obzira na krize, knjiga opstaje i nudi utjehu"

Svjetski je dan knjige i autorskih prava. Ustanovljen je u Parizu 1995. a danas pitamo je li knjiga zaboravljena? Bez obzira na različite krize, knjiga opstaje i nudi utjehu, poručuju spisateljica Dragana Tripković i profesorica književnosti Svetlana Koprivica za TVCG.

Širom svijeta 23. aprila obilježava se svjetski Dan knjige i autorskih prava.

Datum rođenja odnosno smrti Vilijama Šekspira i Migela de Servantesa Unesko je proglasio praznikom pisane riječi kako ne bi zaboravljali čitati i kako ne bi zaboravljali na činjenicu da onaj koji ne voli da čita samo nije pronašao pravu knjigu za sebe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније