Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 06. 2022. 19:55 >> 20:02

BIJELO POLJE

Predstava “Danilo” pobjednik Festivala dramskih amatera

Jedanaest predstava, raznovrsna teatarska igra, energija i znanje mladih posvećenih dramskom amaterizmu, to su odlike ovogodišnjeg Festivala dramskih amatera Crne Gore. Dramaturškinja Jovana Bojović akcentuje da je žiri imao priliku da bude dio teatra koji korespondira sa savremenim gledaocem, provocira ga i navodi na razmišljanje.

"Nagrađene predstave odisale su različitim kvalitetima, vještim zanatskim pozorišnim rješenjima, svježinom i umjetničkom hrabrošću ali i radošću igre namijenjene najmlađoj publici, istakla je Bojović.

Predstava "Danilo" produkcijskog pozorišta iz Bijelog Polja pobjednik je 51. Festivala. Druga nagrada dodijeljena je studiju "Solaris" iz Mojkovca za komad "Livada puna trave", a treća bjelopoljskom ansamblu za predstavu "Kovači".

Od osnivanja do danas na Festivalu dramskih amatera učestvovalo je preko 400 predstava.

Žiri je podsjetio da su neki od danas jedni od najznačajnijih profesionalnih dramskih stvaralaca upravo na toj manifestaciji usavršavali svoj talenat što je potvrda da festival kreira i nastavlja da stvara pozorišni identitet Crne Gore.

Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније