Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

29. 07. 2022. 08:35 >> 08:34

INTERNACIONALNI FESTIVAL TAMBURAŠKIH ORKESTARA

"Tekstilac" i "Legende" otvorili revijalni dio festivala

Nastupom KUD ”Tekstilac” i “Legendi” sinoć je počeo revijalni dio 19. Internacionalnog festivala tamburaških orkestara koji je okupio veliki broj ljubitelja igre i pjesme.

Publika je uživali u muzici “Legendi” koji su prvi put u Bijelom Polju nastupili sa novim vokalom Nikolom Zekićem.

Gradski trg i glavnu ulicu ispunili su zvuci najpoznatijih hitova ove popularne beogradske grupe, a cjelokupnoj atmosferi doprinijeli su ugostilji koji su tokom trajanja festivala isključili svoje zvučnike, kako ne bi remetili festivalsku atmosferu.

Večeras će festivalsko veče pripasti tamburašima koje će otvoriti Dječji tamburaški orkestar Bijelo Polje.

"Vjerujem da će posjećenost biti dobra kao prvog dana te da će festival pobuditi značajnu pažnju, Bjelopoljaca i gostiju koji se ovih dana nalaze u Bijelom Polju", kazao je direktor Centra za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo" Milko Kovačević.

Na gradskom trgu postavljeni su štandovi sa domaćim proizvodima proizvođača iz Bijelog Polja i drugih krajeva Crne Gore na kojima dominiraju proizvodi domaće radinosti te proizvodi od meda, sokovi od šumskog i drugog voća te suveniri i druge zanimljivosti autentične za sjever države.

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović, kazala je da je ovaj sajam sjajna prilika da Bijelo Polje pokaže da ima mnogo toga da ponudi i u oblasti gastronomije, rukotvorina, suvenira.

"Mi smo se još prošle godine priključili organizaciji Internacionalnog festivala tamburaških orkestara, ali ovoga puta je to na višem nivou, pa sam, kao član Savjeta festivala podržala ideju da ovim sajmom obogatimo manifestaciju koja već 19 godina traje. Na ovaj način smo željeli da uvežemo turizam, kulturu i tradiciju, sve ono čime Bijelo Polje treba da se ponosi, ali i da iskoristimo ljetnju turističku sezonu i da maksimalno promovišemo naš grad kao poželju turističku destinaciju“, istakla je Obradović.

Biznis forum koji je treći put za redom prateći dio festivala planiran je za subotu veče, kada će brojni eminentni stučnjaci imati izlaganja na temu: "Razvoj poljoprovrede u funkciji podrške razvoju turizma".

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније