Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Бу. [ Beta ]

26. 12. 2022. 10:21 >> 10:18

SRPSKA KNjIŽEVNA ZADRUGA

Prometej nagradio knjigu Emira Kusturice

Stručni žiri za dodjelu nagrade "Dejan Medaković" odlučio je jednoglasno da tu nagradu Izdavačkog preduzeća "Prometej" za 2022. godinu dodijeli Emiru Kusturici za knjigu "Vidiš li da ne vidim".

 

Kako je istaknuto iz "Prometeja", Emir Kusturica je napisao "bogatu, slojevitu, uzbudljivu, biografsku i ličnu knjigu - putopis u životopis Petera Handkea".

"Dejan Medaković je bio veliki sanjar prošlosti, poligraf, polihistor, istoričar umjetnosti, pripovijedač, akademik, profesor i pjesnik koji je svojim monografijama, putevima srpskog baroka, umjetnički iscrtavao granice srpskog naciona. Svim tim vrijednostima je posvećen i raskošni rukopis vizuelnih impresija reditelja i pisca Emira Kusturice", navodi se u saopštenju žirija.

Stručni žiri činili su Boško Suvajdžić, koji je bio predsjednik, zatim Radovan Popović i Miladin Milošević.

Izdavač knjige "Vidiš da ne vidim" je Srpska književna zadruga.

Svečano uručenje nagrade biće održano 10. januara 2023. godine u Novom Sadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније