Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Милена Станојевић [ Radio Crne Gore ]

18. 05. 2023. 16:37 >> 16:37

U MUZEJU NOVCA NA CETINjU

Međunarodni dan muzeja obilježen izložbom ''Moja platna kartica''

Međunarodni dan muzeja obilježen je u Muzeju novca na Cetinju izložbom na temu ''Moja platna kartica''. Na izložbi su predstavljeni radovi učenika Srednje likovne škole „Petar Lubarda” rađeni na osnovu likovnog ,a prema odluci žirija ,dodijeljenje su tri nagrade koje je obezbijedila Centralna banka Crne Gore.

Prvu nagradu, u iznosu od 400 eura osvojila je Marija Pavićević za rad ''Bigbank”, drugu, u iznosu od 300 eura, Emilija Antonova za rad ''Vidik banka"; a treću nagradu u iznosu od 200 eura za rad " Eko bank" dobila je Daria Konkova.

Dobitnica prve nagrade Marija Pavićević nam je rekla da je posebno ponosna ,jer je ovo njeno prvo priznanje.

"Veoma sam zadovoljna ,jer je ovo kruna mog dugogodišnjeg rada i truda.Tema konkursa bila je interesantna I pružila mi je mogućnost da iskažem kreativnost.Drago mi je da smo dobili priliku da se predstavimo i to baš na Cetinju", navela je Pavićević.

Otvarajući izložbu profesorica istorije umjetnosti Gordana Tomašević je kazala da Međunarodni dan muzeja 18.maj, predstavlja datum kada se kruniše saradnja između dvije institucije – muzejske i obrazovne, izložbama na kojima imamo zadovoljstvo da uživamo u stvaralačkom dometu mladih generacija.

"Tema ovogodišnjeg konkursa je vizuelni identitet platne kartice, kao medija i uređaja na putu ka njegovoj skoroj i neminovnoj transformaciji iz opipljivog i materijalnog u digitalno i bezlično.Naši učenici zajedno sa mentorima su predanim i ozbiljnim pristupom, odgovorili na postavljeni zadatak, i potvrdili povjerenje koje nam je ukazala CBCG.Skladan spoj tehnika, motiva, logoa, naziva banke kao i usklađenost tema lica i naličja kartica svjedoče o ozbiljnom pristupu i promišljanju na zadatu temu", rekla je Tomašević.

Direktorica za komunikacije Centralne banke Bojana Šupeljak je istakla da sa velikim zadovoljstvom ta institucija podržava ovakve projekte.

"Ova godina je i posebna jer slavimo jubilej-10 godina uspješne saradnje sa Likovnom školom “Petar Lubarda” koja je iznjedrila mnogo uspješnih izložbi i lijepih radova", nagasila je Šupeljak.

Izložba će biti otvorena do kraja juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније