Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Вукоман Кљајевић, Радио Црне Горе

13. 06. 2023. 12:05 >> 12:05

U BIJELOM POLjU VEČERAS OTVARANjE

Počinje 52. Festival dramskih amatera Crne Gore

Predstava "San ljetnje noći" Vilijama Šekspira u izvođenju glumaca JU Centar za kulturu iz Pljevalja otvoriće večeras 52. Festival dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju. Predstavi koju je režirao Jovan Ljubenović prethodiće izložba slika, koja je dio pratećeg programa festivala, bjelopoljskog slikara Mehmeda Meše Suljevića "Hrabri novi svijet".

Festival se nastavlja sjutra u 10 sati kada će Dramski studio OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Rasova izvesti komad "Samo rata da ne bude", čiju režiju i tekst potpisuje Zagorka Rakonjac.

U takmičarskom djelu u 19 sati predstaviće se glumci Akordovog teatra za mlade iz Nikšića sa predstavom "Par godina za nas" u režiji Dragana Kneževića.

Dva sata kasnije nastupiće, stari znalci bjelopoljske pozorišne publike nikšićki "Akord teatar" sa Sem Šepardovim tekstom "Pravi zapad" u režiji Milana Erakovića.

U sklopu pratećeg programa u četvrtak u 10 sati JU Centar za kulturu "Nenad Rakočević" iz Mojkovca odigraće "Čudnu bajku" u režiji Katarine Jovanović.

U večernjem djelu festivala u 19 sati nastupiće glumci JU Centar za kulturu iz Pljevalja sa tekstom Slavomira Moržeka "Policajci" u režiji Jovana Ljubenovića.

U 21 sat ansambl NVO Savez za djecu i mlade "Kuća" iz Podgorice, odigraće komad "Romano Dihklo" u režiji i dramaturgiji Zorana Rakočevića i Mila Bešovića.

U petak u 10 sati na repertoaru je komad "Voljelo se dvoje mladih" Centra za kulturu iz Rožaja koji je režirao Dragan Koprivica.

U večernjem dijelu programa u 19 sati nastupiće Pozorišna trupa KIC-a "Budo Tomović" "Preporodilište" iz Podgorice sa tekstom "Muzej voštanih figura", autorski projekat Branka Kovačevića.

Pauzu do naredne predstave koja je planirana u 21 sati kada je na repertoaru Studentski teatar iz Podgorice sa "Desert Flowerom" Dragana Koprivice, popuniće koncert učenika Muzičke škole iz Bijelog Polja.

U subotu završnog dana festivala u 12 sati biće orgnizovano predstavljanje knjige "Sabrane drame" savremenih dramskih pisaca Crne Gore o kojoj će govoriti dr Radoje Femić i Slavojka Marojević, urednica Izdavačke kuće Nikšićkog pozorišta.

Zavjesu na takmučarski dio festival spustiće Bjelopoljsko pozorište sa tekstom Nikolaja Koljada "Kokoška" u režiji Muamera Kasumovića.

U čast nagrađenih glumci CNP-a Slobodan Marunović i Žana Marinković izvešće "Noć skuplja vijeka".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније