Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

14. 06. 2023. 11:45 >> 11:46

U BIJELOM POLjU

“Muzej voštenih figura” takmiči se na Festivalu dramskih amatera

Autorski projekat poznatog pozorišnog alternativca Branka Kovačevića “Muzej voštenih figura“ koji je nastao u produkciji KIC-a “Budo Tomović“ i Pozorišne trupe “Preporodilište“ učestvovaće u takmičarskom dijelu 52.Festivala dramskih amatera Crne Gore koji se održava od 13. do 17.juna u Bijelom Polju.

Predstava će biti izvedena u petak, 16.juna, na sceni bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 19 sati.

Kako je saopšteno iz KIC-a, riječ je o predstavi koja kroz neverbalni teatar i pokret donosi neobičnu priču o svijetlim i tamnim stranama ljudske prirode.

“Predstava je zapravo svojevrstan scenski prikaz i priča o međuljudskim odnosima i prijateljstvu. Radnja pozorišnog komada dešava se u napuštenom suturenu MUZEJA VOŠTENIH FIGURA u kojem stari prijatelji, ljudi sa periferije bitisanja, traže i nalaze privremeni smještaj. U predstavi koja je posvećena istaknutim crnogorskim pozorišnim stvaraocima, DODEST-ovcima Slobodanu Milatoviću i Džoniju Hodžiću, uloge su povjerene Draženu Miliću i Ljubu Kaličaninu, a izbor muzike, scenografiju i kostime osmislila je trupa”, navodi se u saopštenju.

KIC “Budo Tomović” u kontinuitetu svih ovih godina podržava dramski amaterizam odnosno mlade ljude i njihove ideje da se bave glumom i pozorištem uopšte.

“Dramska iskustva nekada u Domu omladine, a danas u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović” sticale su i stiču generacije značajnih pozorišnih stvaralaca. U okviru scene DODEST koja nije mijenjala samo pozorišnu atmosferu, već i dobrim dijelom uticala na stvaranje urbane društvene stvarnosti, ponikli su značajni glumci i reditelji, ali i mnogi novinari, naučnici i društveni poslenici”, zaključeno je u saopštenju KIC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније