Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Ч.Ј. [ CG news ]

19. 08. 2023. 17:01 >> 17:06

FESTIVAL PURGATORIJE

I poslije osam godina ne jenjava interesovanje publike za “Hasanaginicom”

Jednu od kultnih predstava Centra za kulturu Tivat, “Hasanaginica”, publika je imala priliku da pogleda tokom tri noći igranja u okviru ovogodišnjeg izdanja Purgatorija.

Predstava, koja je prije osam godina urađena po tekstu Ljubomira Simovića a u režiji Jagoša Markovića, do sada je isključivo igrana na maloj sceni ljetnjikovca Buća.

Upravo to što je predstava pisana za tu scenu predstavljalo je izazov kako produžiti njen život, kaže direktor CZK Tivat Goran Božović.

“Mislim da smo adaptacijom scenografije na sceni ljetnje pozornice uspjeli da udahnemo novi život ovoj predstavi i sudeći po reakcijama publike u sva tri igranja i stajaćim ovacijama od nekoliko minuta, čini mi se da smo u tome uspjeli. Otvorili smo nove perspektive uvidjevši da predstava može da se igra i na drugim scenama i ozbiljno ćemo razmotriti u budućnosti opciju da ova predstava gostuje i u drugim pozorištima pa čak i u zatvorenim scenama” istakao je Božović.

Kristina Obradović glumica koja tumači lik Hasanaginice ističe da glumačka postava i ona lično, mnogo vole ovu predstavu.

“I ono što je važno i što se pokazalo ove godine, a predstava se igra već osam godina, je da interesovanje od strane publike za njom ne jenjava. Ono što je takođe važno i što se sada pokazalo je da kad ti imaš dovoljno jak hrast čak iako ga preseliš u neku drugu zemlju on će nastaviti da raste, pravi sjenu i biva snažan moćan i jak”, istakla je Obradović, aludirajući na činjenicu da se predstava po prvi put igra na drugačijoj sceni.

Ipak, iako ne krije žal za scenom u Bući, ona smatra da je i ovaj prelazak na veliku ljetnju scenu donio neke svoje dobre strane.

“Možda se desio neki intimniji prostor između nas i publike i vidjelo se koliko svi volimo ovu predstavu i koliko nam je svima važno da opstane i da traje i koliko smo joj se uželjeli i onda je sve to naraslo u jedan nevjerovatan elan i čini mi se da smo i jedni i drugi, i oni u gledalištu i mi na sceni uživali ove tri noći u Tivtu”, zaključila je Obradović.

U “Hasanaginici”, pored Kristine Obradović igraju i Branimir Popović, Aleksandra Nikolić, Sandra Bugarski, Nebojša Kundačina, Aleksandar Srećković, Mišo Obradović, Momčilo Otašević, Emir Ćatović i Miloš Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније