Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 03. 2014. 10:32 >> 10:37

KLASIČNA MUZIKA

Koncert "Axis" u školi Vasa Pavić

Koncert klasične muzike, pod nazivom „Axis“, biće održan u petak, 28. marta, u 19 sati u koncertnoj sali Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“. Riječ je o završnici muzičke radionice koju je u periodu od 24. do 28. marta održala Tatjana Prelević, pijanistkinja, kompozitorka i profesorica kamerne muzike u Hanoveru.

 

Publika će biti u prilici da čuje djela Baha, Hajdna, Mocarta, Betovena, Šopena, Geršvina, Rahmanjinova, Tajčevića, Papandopuloa i Pjacole. Predstaviće se muzičari Jovana Jaramaz, Kenan Kojić, Danica Korać, Jovana Bešić, Emrah Lekić, Dušan Obradović, Teodora Ćalić, Kosta Popović, Jovana Vučević, Aleksandar Božović, Andrija Jovović, Đina Perazić, Simo Šišević, Miljana Nikolić, Dušan Obrenović, Vladimir Drobnjak i drugi.

„Axis“ znači povezivanje linije između dva pola: u našem slučaju između stare ili tradicionalne muzike i savremene muzike s početka 20. vijeka, odnosno nove muzike. Ova muzička radionica je obuhvatila rad sa učenicima na repertoaru klasične i savremene muzike pisane za soliste i kamerne sastave kao i kompozitorsku radionicu“, navodi se u saopštenju škole „Vasa Pavić“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније