Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ RTS ]

09. 09. 2023. 15:32 >> 15:33

ČUVENI NOBELOVAC

Uskoro serija o Ivu Andriću, snimaće se i u Herceg Novom

O čuvenom nobelovcu, Ivu Andriću, 7. septembra počelo je snimanje serije, u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Serija će se zvati "Nobelovac", a prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića.

Snimanje će trajati do decembra, a pored Beograda i okoline, kadrovi će se snimati i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.

Serija od osam epizoda baviće se životom Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana "Na Drini ćuprija" dobio Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine, ali kroz svojevrsnu unutrašnju dramu glavnog junaka.

Pokrivaće i dramatične godine književnog stvaranja tokom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u poslijeratnom Beogradu.

Glavne uloge povjerene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, a koji je jedan i od kreatora serije, takođe Selmi Alispahić u ulozi Milice Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić.

Pored Tihomira Stanića, kreatori serije su i Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović.

Scenario potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i saradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić koji je i reditelj sa korediteljem Borišom Simovićem.

U seriji igraju i Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније