Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

К. Ј.

09. 10. 2023. 09:41 >> 09:42

CASOPIS KOMUNA

Izašla knjiga “Priče moje majke” Dragice Dace Marković

U izdanju časopisa Komun@ izašla je iz štampe knjiga pod naslovom „Priče moje majke“ čija je autorka Dragica Daca Marković, književnica i slikarka koja je rođena u Ivangradu (Berane), a koja je završila Pedagošku akademiju u Nikšiću i Filozofski fakultet U Beogradu - odsjek istorija umjetnosti.

Živi i radi na relaciji Berane – Beograd.

Ovo je, ističu u saopštenju časopisa Komun@ 13 knjiga koju su izdali.
“Ona unosi čari života kroz vrata uspomena, kroz koje prolazi naša misao od detinjstva i mladosti do kraja života, kada sjećanje postane mjesto kojem se rado vraćamo, srećni za opet preživljeno u sjećanjima”, zapisao je u predgovoru Slavko Marković, profesor i pjesnik.

U knjizi “Priče moje majke” Daca Mar, koja je u književnom i slikarskom svijetu prepoznata po tom pseudonimu, ona piše svoju priču neiskazanu do kraja kao svjedok svih događaja koje su zabilježene u pričama koje oživljavaju uspomene na Dacin čarobni svijet djetinjstva i nemir mladosti…

“Strepnja za sudbinu junaka priča prenosi se i na piščev doživljaj svega, pa i na čitaoca, koji za trenutak pobjegne u svoju priču, djetinjstvo ili mladost. Sve je to neka vrsta *spasa*od prolaznosti života i svega što život donosi i odnosi”, stoji između ostalog u predgovoru ove zanimljive knjige.

Autorka knjige je inače slikarka koja piše prozu i poeziju, sa 15 objavljenih knjiga, od čega 8 zbirki poezije i šest romana i sa po jednom knjigom o pričama i lirskim zapisima koja je kao slikarka do sada imala 45 veoma zapaženih samostalnih , a učesnica je i na više od 500 grupnh izložbi u Podgorici, Beogradu, Londonu, Moskvi, Diseldorfu, Šidu, Rijeci, Perastu …pri čemu je dobitnik više značajnih nagrada među kojima je i za životno djelo od strane Udruženja umjetnika Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније