Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

12. 10. 2023. 08:40 >> 08:42

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

Slike Dragana Pečurice od 13. oktobra do 26.oktobra

Slike Dragana Pečurice biće predstavljene u okviru izložbe koja će biti otvorena u petak, 13.oktobra, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović”, u 19 sati, saopšteno je iz te ustanove.

Izložbu će otvoriti novinar i publicista Dragan Mitov Đurović i moći će da se pogleda do 26.oktobra.

“Pečurica je slikar mora. On spoznaje svijeta stiče na obali. Bliskost mora i umjetnika ostavlja blistav pečat kolorita kojeg će slikar u svom radu koristiti kroz nadrealne teme koje susreće kroz maštu, slobodu tematike i jednostavnosti”, piše u saopštenju KIC-a.

Ove slike, navode oni, nijesu natrpane elementima da bi forma bila zadovoljena, time i ravnoteža slike, “već se kroz jednostavnost forme uspostavlja sklad, koji ostavlja jak pečat na ideju samog djela, oslobođenog puke dopadljivosti”. 

Dragan Pečurica rođen je 1963.godine u Kotoru. Učestvovao je na više zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu, a samostalno je izlagao u Podgorici, Perjaničkom domu, ali i u Matici crnogorskoj u Herceg Novom, Živi i radi u Herceg Novom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније