Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 03. 2013. 23:41 >> 23:34

U ČAST VERDIJA I VAGNERA

Orkestar Muzičke akademije nastupio u Zetskom domu

Koncert „Vagner, Verdi i savremenici“, na kome je nastupio orkestar Muzičke akademije sa Cetinja, održan je večeras u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

Orkestrom je dirigovao profesor Radovan Papović, koji je ujedno i napisao sve aranžmane za koncertni repertoar.

Muzički urednik i rukovodilac kulturno-umjetničkog programa u Centru savremene umjetnosti Isidora Damjanović, koja je i osmislila ovaj projekat, nam je kazala da je koncert u Zetskom domu početak obilježavanja jubileja 200 godina od rođenja dva velika kompozitora romantizma Vagnera i Verdija.

„Ova dva velika umjetnika su savremenici, a čak su rođeni iste godine. Smatram da ove godine, ko god se ozbiljnije bavi muzikom, ima obavezu da podsjeti na 200 godina od njihovog rođenja, jer su Vagner i Verdi najzačajnija imena vokalno-instrumentalne muzike“, kazala je Damjanović i dodala da su se na koncertu osim njihovih djela mogle čuti i kompozicije Šubera,Šumana,Vagnera,Verdija,Popera i Betovena.

Ona je ukazala da se projekat nastavlja i da će uslijediti još najmanje četiri koncerta.

„Već je zakazan koncert u Podgorici i biće održan 19.marta u KIC-u „Budo Tomović“, najavila je Damjanović. Ona je kazala i da su ovi koncerti dobra motivacija kako za studente tako i za njihove profesore a takođe i dokaz da institucije kulture i obrazovne ustavove mogu da osmisle i realizuju kvalitetne projekte.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније