Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

24. 10. 2023. 11:47 >> 11:47

U KOTORSKOM KULTURNOM CENTRU

Promocija romana "Naša rijeka" Esada Kočana

Promocija romana "Naša rijeka" autora Esada Kočana biće održana u petak 27. oktobra 2023. u Muzičkoj sali kotorskog Kulturnog centra. Početak je u 18 sati.

U programu će učestvovati Miraš Martinović, Džemo Redžematović, Ljupka Kovačević i autor. Medijatorka programa je Ervina Dabižinović.

Kako ističu u Kotorskom kulturnom centru, Esad Kočan je rođen je 1956. Gimnaziju je zvršio u Beranama, a Filozofski fakultet, odsjek filozofija u Skoplju. Novinarski posao je počeo u Pobjedi, a nakon toga je bio zamjenik odgovornog urednika u Informativno-političkog programa RTCG.

Jedan je od osnivača crnogorskog nezavisnog nedjeljnika "Monitor" 1990. i danas je glavni i odgovorni urednik.

U Institucionalnom centru za novinarstvo u Vašingtonu završio je specijalizaciju za izučavanje profesionalnih normi u savremenom novinarstvu i metodologiju obuke novinara. Završio je obuku Danske škole novinarstva. Predavao je u raznim školama novinarstva i držao predavanja na univerzitetima u zemlji i inostrnstvu.

Dobitnik je međunarodne Nagrade Duško Kondor za afirmaciju građanske hrabrosti koju dodjeljuje NVO GARIWO iz Sarajeva.

Objavio je knjige: Obale nema (Vijesti, Pg 2012), Znali ste (Almanah,Pg 2012), Iza prašine (Almanah, Pg 2016).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније