Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

08. 11. 2023. 11:31 >> 11:31

NAGRADA FESTIVALA "BEZ POVODA"

"Ardalion" za najbolju scenografiju Ivanki-Vani Prelević

Nagrada "Ardalion" za najbolju scenografiju na 28. Jugoslovenskom festivalu "Bez prevoda" u Užicu pripala je Ivanki Vani Prelević za predstavu "Nesporazum", rađenoj po djelu Albera Kamija, a u režiji Damjana Pejanovića, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta.

Kako se navodi u obrazloženju odluke žirija, nagrada je dodijeljena zbog kozisitentnog i inovativnog osmišljavanja scenskog prostora.

Kako navode u CNP-u, stručni žiri 28. Jugoslovenskog pozorišnog festivala ove godine je radio u sastavu: Miodrag Tabački, scenograf, kostimograf i univerzitetski profesor - predsjednik žirija i članovi: Urša Raukar-Gamulin, glumica, Miloš Latinović, kulturolog, književnik, Branislava Ilić, dramaturškinja i Milan Nešković, profesor, reditelj.

Na Festivalu koji je ove godine realizovan od 1. do 7. novembra u Užicu, pored Crnogorskog narodnog pozorišta učestvovali su i Narodno pozorište Beograd, Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda, Gradsko dramsko kazalište Gavella Zagreb, Narodno pozorište Sarajevo i Atelje 212.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније