Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

29. 04. 2014. 13:17 >> 13:19

SJUTRA

Obilježavanje Međunarodnog dana džeza

Nacionalna komisija za UNESCO i ove godine obilježava Međunarodni dan džeza. Poštovaoci džeza imaće priliku da prisustvuju džez koncertu Sanje Raičković i benda 30. aprila u 20 sati u Atrium klubu u Nikšiću, koji se ove godine organizuje u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, koji realizuje Ministarstvo kulture.

 

Nacionalna komisija za UNESCO je takođe podržala dolazak trija Tigrana Hamasyana, koji će nastupiti u istom terminu, 30. aprila, u 20 sati u velikoj sali KIC-a Budo Tomović, u organizaciji Udruženja Umjetnost džeza-Jazz Art i KIC "Budo Tomović".

Međunarodni dan džeza ustanovio je UNESCO 2011. godine. Prvi je održan je u sjedištu UNESCO u Parizu u aprilu 2012. godine i od tada se slavi širom svijeta. Domaćin ovogodišnje centralne proslave je Osaka (Japan) gdje se održava All Star koncert, na čelu sa Herbijem Henkokom, ambasadorom dobre volje UNESCO.

„Crna Gora obilježava ovaj međunarodni praznik od njegovog ustanovljavanja, pa je prilika da i ove godine pozovemo sve ljubitelje džeza da nam se pridruže u obilježavanju dana džeza, kao i sve radio emitere da dio svog programa 30. aprila posvete džezu i na taj način daju svoj doprinos i budu dio ove globalne inicijative. Vjerujemo da će i brojni drugi događaji biti organizovani širom Crne Gore i da će 30. april biti u duhu džeza“, navodi se u saopštenju organizatora.

 „Džez je izraz harmonije, ali u isto vrijeme izraz nade i slobode." Herbi Henkok

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније