Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

30. 04. 2014. 09:22 >> 09:24

RAZBIJANJE TABUA

"Koza ili ko je Silvija" u CNP-u

Predstava "Koza ili ko je Silvija" biće izvedena večeras od 20 časova na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ovim komadom Eduarda Olbija reditelj Danilo Marunović završio je specijalističke studije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Intrigantan teatarski projekat na trenutak je pomjerio zone tabua, a četiri glumca i jedna koza na sceni srušili su svaku iluziju o postojanju bezuslovne slobode.

Predstava je donijela priču o liberalnoj porodici, koju naizgled ništa ne može da šokira ili da poremeti njihovu harmoniju.

Bračni par prihvata da im je sin gej, druži se sa najrazličitijim ljudima i podsmjehuje svakome kome zatvorenost uma ne dozovoljava da uživa u životu. To traje sve do trenutka kada se glavni junak ne zaljubi u kozu. Dok je za njega ona oličenje ljupkosti, nevinosti i nježnosti, za njegovu porodicu koza ne može biti ništa više od prljave životinje.

Kroz kozu Silviju simbolično su prikazani svi stereotipi, tabui i moralni kodeksi moderne civilizacije, a kroz glavni lik Martina Greja nemogućnost da se sa njima nosi.

U predstavi igraju Marko Baćović, Nada Vukčević, Dejan Ivanić i Emir Ćatović. Danilo Marunović, osim režije, potpisuje izbor muzike i dizajn scene. Asistent scenskog dizajna je Ivanka Vana Prelević, saradnik na kostimografiji Natalija Vujošević, a za dizajn svijetla pobrinuli su se Mirko Radonjić i Mili Malović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније