Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B. [ Portal Analitika ]

20. 12. 2023. 20:50 >> 20:58
Čitaj mi:

CRNOGORSKO VIJEĆE SRBIJE

Performans "Omaž Njegošu" u Vrbasu

Povodom obilježavanja Njegoševog dana, crnogorskog praznika kulture, sinoć u Vrbasu u organizaciji Crnogorskog vijeća Srbije izveden je scensko likovni performans "Omaž Njegošu".

U sali centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" nastupio je prvak crnogorskog pozorišta Slobodan Marunović.

"On je pred mnogobrojnom publikom izveo monologe iz Njegoševih djela "Gorski vjenac", "Luča mikrokozma", "Noć skuplja vijeka", kao i odlomak iz kultne predstave dr Slobodana Tomovića "Potonja ura Njegoševa", u režiji Blagote Erakovića", kazali su iz Crnogorsko vijeća Srbije.

U sklopu performansa, kako navode, otvorena je izložba grafika "Oreol mikrokozma", proslavljenog crnogorskog slikara Dimitrija Popovića, posvećena 210 godina od Njegoševog rođenja.

Ovaj scensko poetski performans završen je aplauzom, čime je vrbaska publika pozdravila velikog crnogorskog glumca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније